Minimálbér, garantált bérminimum összege 2022 Január 1-től !

Minimálbér összege 2022

Minimálbér összege 2022

111,000 FT/HÓ - ennyi lehet a minimálbér

2015. december 22. - szlenges

111 ezer forint/hó ennyi lehet a 2016-os minimálbér összege Januártól!!!

A minimálbér 2016-ban 111.000 Ft/hó. További információk itt

Az ehhez kapcsolódó béren kívüli juttatások az alábbiak szerint alakulnak:
   - iskolakezdési támogatás: 33.300 Ft/év
   - egészségpénztár/önsegélyező pénztár: 33.300 Ft/hó
   - önkéntes nyugdíjpénztár: 55.500 Ft/hó

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) szociális partnerei közül csak a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) nem fogadta el a hétfői VKF-tárgyaláson meghatározott bruttó 111 ezer forintos minimálbért és a bruttó 129 ezer forintos garantált bérminimumot - mondta a MaSzSz elnöke.

Kordás László elmondta: azért nem járultak hozzá a megállapodáshoz, mert elfogadhatatlannak találják az abban szereplő béreket. Kifogásolják azt is, hogy a kormány és a munkáltatói oldal nem a szakszervezetek által szorgalmazott számokban, hanem elvekben kívánta a bérajánlást megfogalmazni.

A MaszSz döntését az is befolyásolta, hogy a munkaadói oldal és a kormány nem kívánta rögzíteni, hogy a minimálbér nettó értéke 2018-ra érje el a létminimum szintjét. A hétfői VKF-fórumon kidolgozott béremelési javaslatot a munkavállalói oldal másik két szereplője támogatta.

A munkáltatói oldal azért akarja csupán a bérajánlás elveit meghatározni, mert az egyes ágazatokon belül túl nagy az eltérés. Emellett az oldal nem tudja támogatni kidolgozott adó- és költségvetési pálya nélkül a létminimum és a minimálbér nettó értékének közelítéséről szóló megállapítást - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalberek.blog.hu/api/trackback/id/tr698190892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása