Minimálbér, garantált bérminimum összege 2022 Január 1-től !

Minimálbér összege 2022

Minimálbér összege 2022

Minimálbér 2017

2016. november 11. - szlenges

Tíz százalékkal, vagyis nagyjából 11 ezer forinttal emelné a bruttó minimálbért a kormány, ezt az ajánlatot teszi a Nemzetgazdasági Minisztérium a péntek délután kezdődő bértárgyalásokon - írja az Online Hírek és a Magyar Idők is a munkaadóknak és munkáltatóknak küldött előzetes anyag alapján. Ezek szerint

a most 111 ezer forintos bruttó minimálbér jövőre 122 ezer forintra nőne.

A kormány emellett jövőre a munkaadók járulékait 5 százalékkal csökkentené. minimalber-2015-vajon-mi-szakmunkas-minimalber.jpg

Lázár János a csütörtöki kormányinfón már beszélt arról, hogy a kormány  "határozott és jelentős" minimálbér-emelést javasol majd a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán, de hogy mennyivel, azt még nem volt hajlandó elmondani. 

A tárgyalásokon úgy tűnik, mindenkinek a vágya teljesül:

  • a szakszervezetek jövőre 10,4, 2018-ra pedig 11,8 százalékos emelést szeretnének elérni, mert így szerintük a nettó minimálbér két éven belül elérné az egy főre számított létminimumot. 
  • a munkaadók pedig azért lobbiztak, hogy a járulékok jövőre 5, 2018-2019-ben pedig további 2,5-2,5 százalékkal csökkenjenek.

A szakszervezetek a garantált bérminimumnál  jövőre 16,3, azután 13,3 százalékos emelést akarnak, hogy ehhez hogy áll a kormány, azt egyelőre nem tudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://minimalberek.blog.hu/api/trackback/id/tr5611950341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása